Adaylığına İtiraz Etmeyiz!

 ‘Erdoğan’ın 3’üncü dönem adaylığına itirazımız yok’

Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu


CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın adaylığı için özel bir tartışma yapmayacağız. Tartışmalar artık geride kalmalı. Aday olmak istiyorsa buyursun gelsin. Başkaları tartışırsa ona bir şey diyemeyiz, en azından biz yapmayacağız. Sonbaharda seçim olabilir; soğukkanlılıkla sandığı bekleyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV 100 kanalında katıldığı programda gazeteci Kerem Kırçuval’ın “Cumhurbaşkanı seçilirseniz nerede oturursunuz? Beştepe’ye taşınır mısınız?” sorusu üzerine, “Kendi evimde oturmayı isterim. Tabii güvenlik ne olur onu bilmiyorum. Devletin kendi politikaları var, ayrıca bizim dışımızda. Devletteki koruma ayrıdır, siyasi partiler ayrıdır. Devletin alacağı kararlara olabildiğince uymaya çalışırız. Külliyede zaten hiç oturmam, asla hayır. Orasını başka işler için düşünüyoruz, ODTÜ’ye vermeyi düşünüyoruz” dedi. CHP Lideri, programda şunları söyledi:

Dönem Tartışması Yok

“(Erdoğan’ın adaylığına karşı üçüncü dönem itirazı yapacak mısınız?) Yok hayır. Net; aday olmak istiyorsa buyursun gelsin, millet herkesin boyunun ölçüsünü verecektir. Özel bir tartışma yapmayacağız. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Biz yapmayacağız. Başkaları tartışırsa ona bir şey diyemeyiz, en azından biz yapmayacağız. Bu sandık gelmeli, demokratik ölçüler içinde hepimiz gidip sandıkta oy kullanmalıyız ve bir karabasandan bu ülkenin kurtulması lazım. Bu sonbaharda seçim olabilir; soğukkanlılıkla sandığı bekleyeceğiz.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski