Akşener: Bu Kazığı Millete Atamayacaksın!

Meral Akşener’den yastık altı altın düzenlemesine “kazık” yorumu!

meral akşener
Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yastık altı altın yapılandırmasıyla alakalı çok sert sözler sarf etti. Hükümetten gelen döviz ve altın bozdurma çağrılarını eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, “Milletimizden topladığın altınlarla yandaşların cebini doldurma peşindeysen bu kazığı millete atamayacaksın.” diyerek konuştu.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair mühim açıklamalarda bulundu. Konuşmasında elektrik zamları ve motokuryelerin problemlerine değinen İYİ Parti lideri Akşener, ‘yastık altı altın düzenlemesiyle’ alakalı de çok sert ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamları muhalefet yapmış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını savunana Akşener, hükümet kanadından yapılan altın ve dövizi bozdurma çağrılarına da tepki gösterdi. Akşener “Milletimizden topladığın altınlarla yandaşların cebini doldurma peşindeysen bu kazığı millete atamayacaksın.” ifadelerini kullandı.

 Meral Akşener’in açıklamalarında öne çıkan satır başları şu şekilde: 


6 Parti Liderinin Buluşması
“Geçtiğimiz hafta sonu Sayın Kılıçdaroğlu’nun evsahipliğinde yaptığımız toplantı ülke gündemine oturdu. Bu heyecanın nedeni son derece açık ve nettir. Milletimiz ortak akıl için bir araya gelebilen siyasetçiler istiyor. Ben yaptım oldu anlayışından bıkan milletimiz, istişare kültürünün önemini görüyor ve bunu talep ediyor. Kurumsal manada ve fikren farklılaştıkları noktalar da olsa da 6 partinin bir araya gelmesi mühimdir. Biz İYİ Parti olarak bu toplantıyı mühim bir başlangıç olarak görüyoruz. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, toplantıya iştirak eden Genel Başkanlara teşekkür etmek istiyorum. Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın. 

"İktidarın Son Çırpınışlarını İzliyoruz!"

Aziz milletim son günlerde hata üstüne hata yapan, beceriksizlikte bir ekol olan bir iktidarın son çırpınışlarını izliyoruz. Her sıkıştıklarında yalana, hamasete ve kutuplaştırmaya sığınan AK Parti’nin elinde hiçbir bahanesi kalmadığını biliyoruz. Sayın Erdoğan bir kaç gün önce her ayın bir önceki aydan daha iyi olacağını belirtti. Damat da ortadan kaybolmadan önce bu şekilde söylüyordu. Sonunda damat paket oldu. Demek ki damadıyla aynı yolun yolcusu olduğunu kendisi de anlamış.

"Bu Taktikle Enflasyon Düşmez"

Kışın ortasında yapılan elektrik zammı bile iktidardakilerin gitmesi için yeterli bir nedendir. Esnafa kiradan fazla elektrik faturası geliyor. Mağazalar, fırınlar, restoranlar isyanda. Ama Sayın Erdoğan da isyanda. Kim yaptı bu zamları? Muhalefeti suçlamakla meşgul. Esnafı gez, milletin halini gör. Nebati bakan gözler çok mühim diyor ya, bak milletin gözlerine. Gıdadaki KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini olumlu karşılıyoruz. Ama bu indirim bir defalık bir etkidir. Fakat bu taktikle enflasyon düşmez.

"Isparta`yı Karanlığa Mahkum Ettiller"
 Sayın Erdoğan Edison’u mezarında ters döndürdü. AK Parti’den önce yaşamımızda yalnızca mum ve gaz lambası olduğunu öne sürdü. Ampulü de bizzat Erdoğan ve arkadaşları keşfetmiş. Ama ampulü bulan adam Isparta’yı karanlığa mahkum etti. 30 santim karla mücadeleyi bile beceremeyen iktidara şahit olduk. İstanbul’da karda MOBESE peşine düşenlerin mesele Isparta olunca araziye nasıl uyum sağladıklarını izledik. Resmi rakamlara göre barajlar kralı Demirel’in kenti Isparta’da toplamda 113 bin 238 abone elektriksiz kaldı. Milletvekillerimizin aldığı şikayetler bu rakamın daha da büyük olduğunu gösteriyor. İktidar ne yaptı, hiçbir şey. Bir anne 2,5 yaşındaki çocuğunu ocakta su kaynatarak ısıtmaya çalışırken, iktidar üyeleri ‘2-3 günlük sıkıntı bizleri rahatsız etmedi’ diyerek açıklama yaptılar. -Bu arkadaşlar enerji iletim hatlarındaki yoğun hasarı, elektrik direkleri devrilince tespit edebilmişler. Isparta’da meydana gelen bu utanç verici olay esnasında biz de Ispartalı vatandaşlarımızla beraberdik. Karantinada olduğum için bölgeye gidemedim. Arkadaşlarımızla Isparta için neler yapabileceğimiz için çalıştık, çözüm önerilerimizi hazırladık. Isparta’nın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi için yasa teklifimizi sunduk. Kesintilerin nedenlerinin tespit edilmesi, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi, firmaların ihmallerinin araştırılması için araştırma önergemizi de sunduk. Madem Isparta’mızın karanlığa hapsolmasına engel olamadınız o zaman zararlara çare olun. Kesintiler nedeniyle elektronik cihazlar hasar gördü. Bu hasarları da iktidar olarak siz karşılayın.

"Bu Krizi Yaşatmak Da Ak Parti`ye Nasip Oldu"
Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman OSB’lerin bir hafta boyunca elektrik ve doğalgazı eş zamanlı olarak kesilmedi. Bu krizi yaşatmak da AK Parti’ye nasip oldu. Enerji krizi yalnızca sanayicimizin üreticimizin elektrik ve doğalgazının kesilmesiyle kalmadı, vatandaşı yüksek faturalar yüzünden isyan noktasına getirdi. “Zamları devlet yapmadı” deme yüzsüzlüğü de AK Parti’ye nasip oldu. Rezalet bununla da sınırlı kalmadı. İktidar zamları dış dünyanın yaptığını söylerken EPDK yandaş dağıtım firmaları korumak için zamları kendilerinin yaptığını belirtti. Bu yönetim krizi de AK Parti’ye nasip oldu. kaynak:haber com
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski