Altın ABD`den Gelecek Enflasyon Verisine Kilitlendi

 Altın yatırımcıları bugün açıklanacak kritik ABD enflasyon verisine odaklanırken, altın fiyatları da son iki haftanın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve dolar/TL arasında sıkışmış durumda.

altın abd enflasyon
Altında Kritik Bekleyiş

Altın, yatırımcıların ABD enflasyonuna odaklanmasıyla kazançlarını dördüncü güne taşıyarak son iki haftanın en yüksek seviyelerinde işlem görüyor. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen Dolar/TL’deki gerilemeyle 800 TL sınırında bulunuyor.

Altın yatırımcıları da perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Ocak ayında ABD’de enflasyonun yüzde 7,3’e tırmanacağı görüşünde.

Ons altın fiyatı

Ons altın, haftaya 1.807 dolar civarında başladıktan sonra art arda dört günü de kazançla kapattı. Hafta başından bu yana yüzde 1,4 yükseliş kaydeden değerli metal, perşembe günü enflasyon verisi öncesinde 1.834 dolar civarında işlem görüyor.

ons altın
Ons Altın

Gram altın fiyatı

Haftaya 788 TL seviyesinde başladıktan sonra salı günü 800 TL’nin üzerini gören gram altın, haftanın kalanında dar bir bant aralığında dalgalı bir seyir izledi. Gram altın, perşembe günü küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen dolar kurundaki düşüşle 798 TL civarında bulunuyor. kaynak: Blomberg HT

gram altın
Gram Altın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski