Pandemide Estetiğe İlgi Arttı

Uzman Estetisyen Tevfik Bozdağ Açıkladı

Pandemi döneminde estetiğe ilginin önceki dönemlere oranla artış gösterdiğini ifade eden Tevfik Bozdağ Güzellik Merkezi Kurucusu Uzman Estetisyen Tevfik Bozdağ, 2022 yılının ilk üç ayında da bu ilginin sürdüğüne şahit olduklarını aktardı.
Uzman Estetisyen Tevfik Bozdağ Açıkladı
Uzman Estetisyen Tevfik Bozdağ Açıkladı

Sahip olduğu güzellik merkezi dahilinde klasik cilt bakımı, kirpik liftingi, maske bakımları gibi uygulamalarda bulunan Uzman Estetisyen Tevfik Bozdağ, Türkiye’deki estetik cerrahi uygulamaların pandemi dönemindeki durumu hakkında açıklamada bulundu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Yapılan araştırmalar, Türkiye’nin pandemi döneminde estetik cerrahi yapılan 5 ülkeden biri olduğunu gözler önüne serdi. En çok burun estetiği yapılırken bunun yanı sıra Liposuction, meme ve göz çevresi estetiğinin de sırayla ön plana çıktığını söyleyebilirim. Her ne kadar sağlık turizmi pandeminin ilk dönemlerinde bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilense de zamanla olumsuz durumun azaldığını söylemek olanaklı.”

“Türkiye, Pandemi Döneminde Estetik Cerrahi Yapılan 5 Ülkeden Biri”

Türkiye’nin pandemi döneminde estetik cerrahi yapılan 5 ülkeden bir tanesi olduğunu ifade eden Bozdağ, bu durumun pek çok farklı nedeni olduğunu belirtti: “Biliyorsunuz, Türkiye estetik uygulamalarda dikkat çeken ülkelerden bir tanesi. Bu durum, pandemi döneminde de kendisini belli etmiş durumda. Pandemi dönemine yönelik yapılan araştırmalar, Türkiye’nin pandemi döneminde estetik cerrahi uygulamalarında tercih sebebi olan 5 ülkeden bir tanesi olduğunu gözler önüne seriyor. Daha önceki zamanlarda Türkiye, estetik cerrahi yapılan ülkeler genelinde 8. ya da 10. sıralarda yer alıyordu. Ama pandemide bu durumun değiştiğini ve Türkiye’nin ilerleme kaydettiğini söyleyebilirim”. 

“Pandemi Döneminde Burun Ameliyatına İlgi Arttı”

Pandemi döneminde en çok ilgi gören estetik uygulamanın burun ameliyatı olduğunu ifade eden Uzman Estetisyen Bozdağ, “Burun ameliyatı, pandemi döneminde oldukça fazla ilgi çeken uygulamalardan ilki. Bunun yanı sıra Liposuction, meme ve göz çevresi uygulamaların da ilgi çektiğini söyleyebiliriz. Türkiye, estetik uygulamalar içerisinde pandemi döneminde dünya 5. oldu. Bunun yanı sıra estetik olmayan uygulamalar içerisinde de Türkiye, 4. sırada bulunuyor. Bu hususların her biri, Türkiye’nin sağlık sektöründe gelişme kaydettiğini ve estetik uygulamalar konusunda dünyanın ilgisini çeken ülkelerden bir tanesi olduğunu gözler önüne seriyor.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

2 Yorumlar

  1. “Burun ameliyatı, pandemi döneminde oldukça fazla ilgi çeken uygulamalardan ilki. Bunun yanı sıra Liposuction, meme ve göz çevresi uygulamaların da ilgi çektiğini söyleyebiliriz. Türkiye, estetik uygulamalar içerisinde pandemi döneminde dünya 5. oldu. Bunun yanı sıra estetik olmayan uygulamalar içerisinde de Türkiye, 4. sırada bulunuyor. Bu hususların her biri, Türkiye’nin sağlık sektöründe gelişme kaydettiğini ve estetik uygulamalar konusunda dünyanın ilgisini çeken ülkelerden bir tanesi olduğunu gözler önüne seriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok burun estetiği yapılırken bunun yanı sıra Liposuction, meme ve göz çevresi estetiğinin de sırayla ön plana çıktığını söyleyebilirim. Her ne kadar sağlık turizmi pandeminin ilk dönemlerinde bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilense de zamanla olumsuz durumun azaldığını söylemek olanaklı

      Sil
Daha yeni Daha eski